Gara din Băile Herculane
  • Popular

Gara din Băile Herculane

Claimed
Verified by it's Owner

Listing Details

Claimed
Verified by it's Owner

Gara din Băile Herculane este catalogată ca monument istoric și cea mai frumoasă și plină de istorie gară CFR din România.

Aflată pe teritoriul orașului-stațiune Băile Herculane, minunata clădire nu a deservit de la începuturi ca gară. Povestea începe între anii 1878 – 1886 când, după planurile arhitectului A.D. Serres începe construcția edificiului.

Construită în stil baroc, gara este o reproducere a castelului de vânătoare al împărătesei Maria Terezia a Austriei și deservea ca locuință de vânătoare a împăratului Franz Joseph al Austriei (1830-1916).

Istoria, eleganța și aerul boem al clădirii te duc cu gândul la prinți și prințese, cai și calești, rochii bufante și jobene. O lume de mult apusă dar încă prezentă în fiecare frescă, în fiecare stâlp de iluminat și fiecare cadran realizat de marele Paul Garnier ce arată ora….toate fiind originale și păstrate în minunata gară din Băile Herculane.

Corpul central al clădirii se sprijină pe două coloane cu capitel în stil doric și este decorat cu picturi ale unor personaje mitologice, printre care și semizeul Hercule.

La exterior țiglele multicolore dispuse în figuri geometrice, vasele frumos ornate pentru flori și arcadele pe care se întinde agale iedera de zeci de ani, fac din acest edificiu un loc cu adevărat de poveste!

Inaugurată ca gară la 20 mai 1878, a fost gazda unor personaje istorice faimoase precum Franz Iosif, împărăteasa Sissi, Alexandru I al Serbiei, Carol I al României și mulți alții.

Linia de cale ferată era destinată exclusiv legăturii între Timişoara, Caransebeş, Orşova, iar de aici, spre Imperiul Otoman.

Unul dintre cele mai cunoscute trenuri ale lumii, Orient Expres, a circulat prin eleganta gară armonizându-se cu opulenţa garniturii. De-a lungul timpului, trenul a plimbat regi, regine, prinți, prințese preşedinţi de stat şi diplomaţi, care au admirat şi au poposit la Băile Herculane.

Dacă ajungi la Herculane te invită să vizitezi un monument istoric desprins din povești. Cu siguranță nu vei regreta!

Location

0 Reviews

Leave a Review

Your Rating:

    No record found!

Change Pricing Plan

We recommend you check the details of Pricing Plans before changing. Click Here


Active

$Unlimited daysPackage15 regular & 3 featured listings$25.6560 daysPay Per Listing0 regular & 0 featured listings$9990 daysPackageUnlimited regular & 8 featured listings